Skip to the content

Lederforum

20. November 2024, 09:00 - 13:00

Scandic Flesland Airport Hotel, Bergen

Register for event
20
Nov

Vi har gleden av å invitere deg til årets Lederforum i GCE Ocean Technology. Her samles klyngens ledere for å diskutere hvordan tettere samarbeid mellom klynger kan bidra til økt innovasjon og akselerere energiomstillingen.

Sammen med vår strategiske partner, Energy Transition Norway (ETN), ser vi nærmere på dagens status for energiomstillingen og veien videre.

Hvorfor delta?

Norge ligger bakpå i energiomstillingen. Mens olje og gass industrien fortsatt opplever stor aktivitet møter nye næringer som blått hydrogen og havvind motvind.

Samtidig skjer det en rask utvikling innen kunstig intelligens og autonomi.

Har vi en felles virkelighetsoppfatning, hva kreves for å lykkes og hvilke virkemidler er nødvendig for å nå målene fremover?

Dette lederforumet gir en unik mulighet til å høre fra ledere innen energi- og teknologisektoren, samt delta i diskusjoner om hvordan vi kan styrke samarbeidet for å øke tempoet i omstillingen.

Foreløpig program

09:00 Velkommen ved Owe Hagesæther, administrerende direktør i GCE Ocean Technology
09:05 Kort om vår felles strategi og realiseringen av denne, Owe Hagesæther
09:10 Superklynge i et samfunns og næringspolitisk perspektiv, Fylkesordfører Jon Askeland.
09:20 Presentasjoner:

  • Leif Johan Sevland om samhandling og energiomstilling – Perspektiver, lærdom og erfaringer fra ONS 2024
  • Christina Schieldrop, VP Fornybar Equinor. Fornybar satsing! Hva nå? Med blikk på CCS/Hydrogen og flytende havvind
  • Andreas Fjellbirkeland, VP Processing Systems OneSubsea SLB. Energiomstillingen - hva skjer, og hvor og hvordan posisjonerer OneSubsea seg»
Debatt 1

09:50 Problemforståelse

Hva skjer i energiomstillingen og hvorfor tar det tid. Hvorfor skrinlegges hydrogenproduksjon i Norge og rør til Europa. Hvor blir markedet av og hva må vi gjøre for å øke tempo i energiomstillingen?

Debattanter: Leif Johan Sevland, Christina Schieldrop, Andreas Fjellbirkeland og Monica Mæland, adm.dir. i Bergen Næringsråd. Tor Arnesen, styreleder i ETN, leder debatten

10:20 Pause

10:50
Presentasjoner

  • Tom Huuse, Managing Director Baker Hughes Norge og Enterprise Growth leader Northern Europe. «En vellykket modell av markedsevaluering og innovasjonsprosjekter»
  • Aina Berg, EVP Energy & Technology hos NORCE, styremedlem i GCE Ocean Technology, Ocean Energy Norway og ETN. Hva tenker instituttsektoren. Hvorfor en superklynge og hvordan skal dette tjene instituttsektoren
Debatt 2

11:10 Løsninger

Hvorfor og hvordan kan en superklynge som Blått Kvantesprang-Energi, bidra til mer og bedre innovasjon, finansiering og skalering, som gir raskere energiomstilling og økt eksport.

Debattanter: Tom Huuse, Aina Berg, Tor Arnesen, Remi Andre Breivik (styreleder i GCE Ocean Technology), Jon Askeland, Marianne Lefdal (Viridien og styremedlem i GCE Ocean Technology). Owe Hagesæther leder debatten

11:50 Oppsummering og avslutning ved Styreleder Remi Andre Breivik, GCE Ocean Technology

12:00 Lunsj og mingling

Deltakelse og kostnad

Arrangementet er gratis og er åpent for ledere i medlemsselskapene i GCE Ocean Technology og spesielt inviterte samarbeidspartnere.

Påmelding

Meld deg på lederforum

Spesielt inviterte samarbeidspartnere vil motta lenke på e-post.

Contact Information

Owe Hagesæther

Chief Executive Officer

Owe Hagesæther

Fakta

For å bidra til raskere energiomstilling og økt eksport har GCE Ocean Technology og Energy Transition Norway sammen forent krefter og ressurser gjennom konseptet med arbeidstittel; Blått Kvantesprang-Energi.

Sammen har vi etablert selskapet Ocean Energy Norway for å realisere planene.